دوره آموزش ۰ تا ۱۰۰ اقتصاد کلان
Macroeconomics training course 0 to 100
این دوره برای مناسب دانشجویان رشته اقتصاد، حسابداری و کلیه افراد علاقمند به رشته اقتصاد می باشد.
در این سری ویدیوها ما آموزش اقتصاد کلان را از صفر شروع کرده و هدف نهایی این است که بتوانیم در طی این دوره مطالب مهم تر مجموعه کتب اقتصاد کلان دانشگاهی را به صورت روان و کاربردی تر بیان کنیم.
این دوره می تواند برای دانشجویان رشته اقتصاد و حسابداری به جهت مرور مطالب قبل و همچنین سایر علاقمندان به رشته و علم اقتصاد جهت فراگیری درس اقتصاد کلان مفید باشد.
شما می توانید سوالات، انتقادات و پیشنهادات خود جهت بهبود کیفیت دوره را از طریق وبسایت یا در کامنت های همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید.
این دوره به صورت رایگان در اختیار عموم قرار گرفته است.
با کلیک بر روی دانلود در جلوی هر جلسه می توانید ویدیوی مربوطه را دانلود کنید.
جلسه اول: (دانلود)
جلسه دوم: (دانلود)
جلسه سوم: (دانلود)
جلسه چهارم: (دانلود)
جلسه پنجم: (دانلود)
جلسه ششم: (دانلود)
جلسه هفتم: (دانلود)
جلسه هشتم: (دانلود)
جلسه نهم: (دانلود)
جلسه دهم: (دانلود)
جلسه یازدهم: (دانلود)
جلسه دوازدهم: (دانلود)
جلسه سیزدهم: (دانلود)
جلسه چهاردهم: (دانلود)
جلسه پانزدهم: (دانلود)
جلسه شانزدهم: (دانلود)
جلسه هفدهم: (دانلود)
جلسه هجدهم: (دانلود)
جلسه نوزدهم: (دانلود)
جلسه بیستم: (دانلود) – قسمت آخر
مدرس: محمدعلی عرب پور
تعریف اقتصاد کلان
اقتصاد کلان شاخهای از علم اقتصاد است که با کارایی، ساختار، رفتار و تصمیمگیری اقتصاد در سطح کلان سروکار دارد؛ که این شامل اقتصاد ملی، منطقهای و جهانی میشود. اقتصاد کلان و اقتصاد خرد، یک جفت بخشبندی اقتصادی هستند که توسط رگنر فریش ابداع شدهاست و عمومیترین بخشبندی در اقتصاد هستند. در مقایسه با اقتصاد کلان، اقتصاد خرد شاخهای از علم اقتصاد است که به مطالعه رفتار اشخاص و بنگاهها در تصمیمگیریها و کنشها میان این افراد و بنگاهها در بازارهای به دقت تعریف شده، میپردازد.
اقتصاد کلان به مطالعه شاخصهای تجمعی مثل تولید ناخالص داخلی، نرخ بیکاری، درآمد ملی، شاخص قیمت و رابطه متقابل بین بخشهای مختلف اقتصاد به منظور درک بهتر چگونگی عملکرد اقتصاد میپردازد. اقتصاددانان کلان مدلهای اقتصادی را توسعه میبخشند تا ارتباط بین درآمد ملی، تولید، مصرف، بیکاری، تورم، پسانداز، سرمایهگذاری، تجارت بینالملل و مالیه بینالملل را توضیح دهند.
با اینکه اقتصاد کلان یک زمینه گستردهای برای مطالعه است، دو بخش عمده تحقیقاتی وجود دارد که سمبل نظم است: تلاش برای درک سبب و عواقب نوسان کوتاه مدت در درآمد ملی (چرخه تجاری)، و تلاش برای درک عامل تعیینکننده رشد اقتصادی (افزایش در درآمد ملی) بلند مدت. مدلهای اقتصاد کلان و پیشبینی آنها توسط دولتها برای کمک به توسعه و ارزیابی سیاستهای اقتصادی استفاده میشود.
اهداف اقتصاد کلان
اقتصاد کلان مطالعه رفتار اقتصاد در یک نگاه کلی است. .. هدفهای اقتصاد کلان در گذشته و امروز گرچه تفاوتهای عمدهای را به ویژه از نظر سیاستگذاریها و دخالت دولتها در امور اقتصادی داشتهاست، اما کلیت آنها در جامعه تغییر چندانی نکردهاست. مهمترین هدفهای اقتصاد کلان دستیابی یا نزدیک شدن به موارد زیر است:
۱- اشتغال کامل: وضعیتی که در آن بیکاری غیرارادی (نوعاً در مورد نیروی انسانی) وجود نداشته باشد یا در حداقل ممکن و قابل قبول باشد.
۲- ثبات قیمتها: یعنی سیاستگذاران اقتصادی با سیاستگذاریها و تصمیمهای خود سعی کنند با اقدامات مناسب طوری عمل کنند که قیمتها (قیمت کالاها، خدمات، عوامل تولید) نوسانات زیادی نداشته باشند.
۳- توزیع عادلانه درآمد در جامعه: دسترسی همه آحاد جامعه به امکانات با تبعیض و تمایز نباشد، به طوری که شکافهای موجود بین دهکهای درآمدی جمعیت کشور کم شود یا حداقل، زیادتر نشود.
۴- رشد و توسعه اقتصادی مداوم: که همان هدف غایی مادی و معنوی همه اقتصادهای دنیاست.
تفاوت بین اقتصاد خرد و کلان
اقتصاد خرد یا اقتصاد مایکرو به بررسی رفتار واحدهای اقتصادی تصمیم گیرنده انفرادی میپردازد، حال آنکه اقتصاد کلان یا ماکرو، رفتارهای اقتصادی در سطح کلی را مورد بررسی قرار میدهد. اقتصاد خرد، مباحثی چون رفتار مصرفکننده، رفتار تولیدکننده، تعادل بازار و چگونگی تعیین قیمت در بازارهای مختلف را دربر میگیرد. حال آنکه اقتصاد کلان، تغییرات متغیرهای اقتصادی از قبیل درآمد ملی، مصرف ملی، سطح اشتغال و سطح عمومی قیمتها را مورد مطالعه و تحلیل قرار میدهد. بهطور خلاصه اقتصاد خرد به مطالعه متغیرهای خرد مانند مثلاً، قیمت در بازار رقابت کامل، میپردازد در حالیکه اقتصاد کلان به مطالعه متغیرهای کلان مانند تورم در یک کشور میپردازد.
(منبع: ویکی پدیا فارسی)
با سلام و احترام
لطفا در سایتتان کتابهای مفید، مناسب و قابل فهم و آسان برای مبتدیان و حرفه ای ها معرفی بفرمایید و در صورت امکان لینک دانلود کتابها را هم قرار بدهید. با تشکر